Hírek

Összes híreink

2022.01.02
GINOP Plusz-1.2.3-21
Legnépszerűbb gépbeszerzési és ingatlan fejlesztési pályázat ismét megjelent!
................................................
2021.03.16
GINOP Plusz
GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM PLUSZ (GINOP Plusz).
................................................
2021.01.06
VINOP-1.2.1-21
A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása VINOP-1.2.1-21
................................................
2020.05.05
Akár 70%-os vissza nem térítendő támogatási
GINOP-1.2.8-20 - VEKOP-1.2.6 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása
................................................
2017.12.20
B.Ú.É.K 2018
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!
................................................

Hírek


Új közbeszerzési szabályok

<<< Vissza
 
2015.10.20

2015. november 1-től a jogszabály szövege módosul, jelentős változás mellett!

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a jelenleg hatályban lévő jogszabályok értelmében nem kell közbeszerzést lefolytatni azon pályázatoknál, ahol a támogatási intenzitás nem haladja meg az 50%-ot ÉS a beszerzési érték nem lépi át a közösségi közbeszerzési értékhatárt.

Cégünk a projekt menedzsment szolgáltatása keretében folyamatosan figyeli a jogszabályi változásokat és szükség esetén kidolgozza a szükséges megoldásokat.

2015. november 1-től a jogszabály szövege elméletileg az alábbiak szerint módosul:
5. § (3) A (2) bekezdésben foglaltak mellett a támogatásból megvalósuló beszerzés vonatkozásában közbeszerzési eljárás lefolytatására kötelezett az az (1) bekezdés hatálya alá nem tartozó szervezet, amelynek szolgáltatásmegrendelését, árubeszerzését vagy építési beruházását az (1) bekezdésben meghatározott egy vagy több szervezet legalább huszonötmillió forint összegben közvetlenül támogatja.

Értelmezésünk szerint, ha Európai Uniós és/vagy hazai forrásból finanszírozott pályázat projektelemeit legalább 25 millió forint értékben támogatják, 2015. november 1. után Önnek is kötelező lesz/lehet közbeszerzést lebonyolítania."

Tudomásunk szerint számos módosítási indítványt készülnek benyújtani, ettől függetlenül cégünk az alábbi javaslatokat fogalmazta meg:
-    2015. november 1. előtti megrendelések, visszaigazolások, szerződések esetén minden pályázatnál a jelenleg hatályos jogszabály van érvényben, így szinte senki nem kötelezett közbeszerzésre ügyfeleink közül
-  2015. november 1. után amennyiben szeretné pályázati projektjét megvalósítani, mindenféleképpen vegye fel velünk a kapcsolatot a további részletek egyeztetése érdekében

Számos ponton kifogásolható az új szabályozás, mégis bízunk benne, hogy az általunk kínált megoldási javaslat továbbra is zökkenőmentessé teszi a pályázatok lebonyolítását.
 
Amennyiben bármilyen kérdése lenne, úgy állunk rendelkezésére.
 
Tisztelettel: Böröcz András

Díjmentes előminősítés

A pályázati előminősítéshez küldje el cége adószámát és egy rövid leírást a fejlesztési elképzeléséről az alábbi email címre:

info@prospera.hu


Pályázat számláló:

Nyertes pályázatok száma:       1.719 db sikeres pályázat
Sikerességi arány:                   99 % felett
Összes  elnyert támogatás:       64,98 Mrd Ft
 
(2022.01.02-i állapot)